top of page

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Добре дошли в нашия уебсайт („valemcosmetics.com”). Тези “Общи условия” регламентират достъпа до valemcosmetics.com и използването му. Достъпът до сайта и използването му, както и закупуването на продукти от valemcosmetics.com се основават на предположението, че тези “Общи условия” са били прочетени, разбрани и приети от Вас.

Този сайт се управлява и поддържа от ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД, със седалище в България, гр. София 1715; Младост 3; бл.323; ат.3 ЕИК 203222143

За всякаква допълнителна информация, моля свържете се с нас чрез valemcosmetics.com. или нашия телефонен номер

+359 878 788 738.

За друга правна информация, моля прочетете разделите: Общи условия за продажба, Политика на връщане и Политика за поверителност.

valemcosmetics.com може да измени или да актуализира всички или част от тези “Общи условия”. В такъв случай актуалната информация ще бъде публикувана в този раздел. Новите “Общи условия” следва да бъдат ефективни, считано от датата на публикуването им на valemcosmetics.com.

Ако не сте съгласни с всички или част от “Общи условия” на valemcosmetics.com, моля не използвайте нашия сайт.

Достъпът до valemcosmetics.com. и използването му, включително показване на уеб страници, комуникация с valemcosmetics.com. и свързаните с уеб сайтове и социални медийни ресурси, извършване на покупки на интернет страницата, се извършват от нашите потребители изцяло за лични цели, които следва по никакъв начин да не се свързват към каквато и да е търговска, стопанска или професионална дейност.

valemcosmetics.com не се счита за отговорен за каквато и да е употреба на сайта и съдържанието му, от който и да е от неговите потребители, която не е в съответствие със законите и законовите разпоредби.

По-конкретно, може да бъдете подведен под отговорност за предоставяне на невярна, фалшива информация или данни засягащи трети лица (в случай, че третата страна не е дала съгласието си), както и за всяко неправилно използване на такива данни или информация.

1. Политика на поверителност

Препоръчваме Ви да прочетете Политика на поверителност, която се прилага и в случай, че потребителите достъпват valemcosmetics.com и без да правят покупки. Политиката за поверителност ще Ви помогне да разберете как и за какви цели  valemcosmetics.com събира и използва личните Ви данни.

2. Права на интелектуална собственост

Съдържанието на valemcosmetics.com, включително, но не само, произведения, снимки, картинки, диалози, музика, звуци, видеоклипове, документи, рисунки, фигури, лого и всякакви други материали, публикувани във всякакъв формат, включително менюта, уеб страници, графики, цветове, схеми, инструменти, шрифтове, дизайн на уеб сайта, диаграми, планове, методи, процеси, функции и софтуер са защитени с авторско право и от всяко друго право на интелектуална собственост на valemcosmetics.com  и на съответните носители на права. Възпроизвеждането, изцяло или частично, независимо под каква форма на valemcosmetics.com и на неговото съдържание не е разрешено без писменото съгласие на valemcosmetics.com.

valemcosmetics.com има изключителното право да разрешават или забраняват всяко възпроизвеждане (независимо дали пряко или непряко, временно или постоянно, или по всяка друга причина или каквато и да е форма, изцяло или частично) на valemcosmetics.com и неговото съдържание.
Що се отнася до използването на valemcosmetics.com, разрешено Ви е само да ползвате уеб сайта и съдържанието му.
Нямате право да възпроизвеждате по какъвто и да е начин и в каквато и да е форма, изцяло и частично, valemcosmetics.com  и неговото съдържание. Всяко възпроизвеждане, трябва да бъде разрешено от valemcosmetics.com. Такива копия се извършват за законни цели и в съответствие с авторските и другите права на интелектуална собственост на valemcosmetics.com  и на авторите на произведенията, публикувани на сайта.
Авторите на произведения, публикувани в valemcosmetics.com, имат право по всяко време да претендират за авторството на техните творби и да се противопоставят на всякакво изкривяване или друга модификация на техния труд, включително каквито и да е промени на произведенията им, които могат да се отразят неблагоприятно на честта и репутацията на съответните авторите.

Вие се задължавате да се съобразявате с авторските права на авторите, които са избрали да публикуват работата си на  valemcosmetics.com или са сътрудничили с valemcosmetics.com в създаването на нови изразителни и художествени произведения, които са предназначени за публикуване, не само на сайта, или които са неразделна част от сайта.
Във всеки случай, не са разрешени за използване по какъвто и да е начин или под каквато и да е форма, съдържанието на сайта или всяко отделно произведение, защитено с авторски права или всяко друго право на интелектуална собственост.

3. Търговски марки и имена на домейн

ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД е изключителен собственик на логата и регистрирана търговска марка “VALÉM Concentrated Cosmetics” и на всеки друг признак, който включва думата “VALÉM Concentrated Cosmetics” и име на домейн “valemcosmetics.com ”.

ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД има правото на изключително ползване на собствените търговски марки.

Не е разрешено, без съгласието на ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД да се използват тези търговски марки за други продукти или услуги.

4. Връзки към други сайтове

valemcosmetics.com  съдържа връзки към други сайтове, които по никакъв начин не са свързани с valemcosmetics.com .
valemcosmetics.com не контролира тези уеб сайтове или тяхното съдържание. valemcosmetics.com  не носи отговорност за съдържанието на тези сайтове и/или за правилата, приети от тях по отношение на, но не само, личните ви данни, когато посещавате тези сайтове.
Моля, когато достигнете до тези сайтове чрез връзките, предоставени на valemcosmetics.com , внимателно прочетете правилата и условията им за употреба, както и правилата им за поверителност. Нашите Общи условия и Политика на поверителност не се прилагат към сайтовете на трети лица.

5. Общи условия за ползване на съдържание

valemcosmetics.com  полага усилия, за да предотврати публикуването на своята интернет страница на съдържание, което може да се счита, че нарушава граждански убеждения или човешки права и достойнства във всичките му форми и прояви. valemcosmetics.com, обаче, не гарантира, че съдържанието на сайта е подходящо или законно за всяка аудитория или е законно във всички страни.

В случай, че такова съдържание се счита за незаконно в някоя от тези страни, моля не влизайте на нашия сайт. Ако въпреки това решите да го ползвате, ние ви информираме, че използване на услугите, предоставяни от valemcosmetics.com  е изцяло ваша лична отговорност.

valemcosmetics.com приема също така мерки, за да гарантира, че съдържанието на valemcosmetics.com  е коректно и не съдържа невярна или неактуална информация. Въпреки това, valemcosmetics.com  не може да носи отговорност за точността и целостта на съдържанието, публикувано на своята интернет страница.

valemcosmetics.com не може да гарантира, че сайта ще работи непрекъснато, без никакви прекъсвания и грешки поради връзката с Интернет. В случай на проблем при използването на нашия сайт, моля свържете се с нас. Представител на valemcosmetics.com  ще бъде на ваше разположение, за да съдейства и да помогне да се възстанови достъпа ви до сайта, доколкото това е възможно.

valemcosmetics.com приема адекватни технически и организационни мерки за осигуряване на сигурност на услугите на valemcosmetics.com  с цел предотвратяване на неразрешено използване или достъп до данни, както и за предотвратяване на рисковете от разпространение, унищожаване и загуба на данни и конфиденциална информация по отношение на потребителите на valemcosmetics.com , както и за да се избегне непозволен или незаконен достъп до такива данни и информация.

Приложимо законодателство

Тези Общи условия се определят от българското законодателство.

 

ПОРЪЧКА и ДОСТАВКА:

Поръчка може да направите:

 • Чрез лично съобщение във Фейсбук.

 • На телефон 0878 788 738.

След като постъпи поръчка, потребителят получава потвърждение по имейл.

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

При поръчки на стойност над 100лв. доставката в рамките на страната е безплатна.

Доставка до офис на СПИДИ: 5.00лв.

Доставка до Ваш адрес със СПИДИ: 8.00лв.

Доставка до офис на ЕКОНТ: 7.00лв.

Доставка до Ваш адрес с ЕКОНТ: 8.50лв.

ВРЕМЕ ЗА ДОСТАВКА:

Поръчки приети до 15:00 часа в работен ден се изпълняват на следващия работен ден.
(Например ако направите поръчка в Понеделник (работен ден) до 15:00 часа, то във Вторник пратката ще е при вас)

Поръчки приети след 15:00 часа в работен ден се обработват на следващия работен ден.
Поръчки приети в неработен ден се обработват на първия работен ден.

ДОСТАВКА В СЪБОТА:

По изрична заявка на клиента е възможна доставка в Събота и ще бъде изпълнена от куриер в часовете между 9 и 13 часа.

ДОСТАВКА С ТОЧЕН ЧАС:

Можете да изберете точен час на доставка. Тази услуга се заплаща допълнително 3лв. с ДДС.

КЪДЕ МОЖЕ ДА ДОСТАВИМ:

Доставките се извършват чрез куриерска фирми ЕКОНТ и СПИДИ до посочен от Вас адрес или до избран от вас офис на фирмата.
През работни дни обичайните часове за доставка са в интервала от 9.00 до 17.30 часа.
Ако потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма ЕКОНТ, така че да получи в срок стоката, продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

Правила за закупуване

Следните условия за продажба управляват предлагането и продажбата на продукти на нашия уебсайт (“valemcosmetics.com ”). Продуктите, закупени на  valemcosmetics.com се продават директно от ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД, със седалище в България, гр. София 1715; Младост 3; бл.323; ат.3 ЕИК 203222143

 1. Правила за продажби на valemcosmetics.com 
  1.1 ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД предлага продукти за продажба на “valemcosmetics.com ”.

 2. ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД си запазва правото да не обработи и изпълни поръчки, които не отговарят на правилата за продажби на valemcosmetics.com .
  1.3 Настоящите Общи условия за продажба регулират приемането и изпълнението на поръчки за покупка, обхващащи продуктите на valemcosmetics.com, между потребителите на valemcosmetics.com и ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД.

 3. Как да направите поръчка на valemcosmetics.com
  2.1 За да направите поръчка за закупуване на един или повече продукти на valemcosmetics.com, трябва да попълните формата за онлайн поръчка и да я изпратите по електронен път, следвайки съответните инструкции.
  2.2 Формулярът (заявката) за поръчка съдържа информация за основните характеристики на всеки поръчан продукт и цената на съответната единица (включително всички приложими данъци и такси), вида на плащане, който можете да използвате, за закупуване на всеки продукт, доставни условия за закупените продукти, доставка и транспортни разходи. На уеб сайта можете да намерите препратки към условията и реда за връщане на закупени продукти, транспорт и разходи за доставка, както и подробности за продавача, пощенски и електронни адреси, също така крайният срок, в който търговеца обещава да достави стоката. Можете да намерите информация за реда и условията за упражняване на правото ви на отказ, процедурите и сроковете за връщане на покупката, информация за обстоятелствата, при които бихте загубили правото си да се откажете от споразумението, в съответствие със законите за защита на потребителите.
  2.3 Поръчката се счита предадена, когато  ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД  получи формуляра (заявка) за поръчка по електронен път и информацията на поръчката е била потвърдена като правилна.
  2.4 Предаването на формата (заявката) за поръчка представлява задължение за плащане на посочената сума. Формулярът за поръчка ще бъде запазен в нашата база данни за времето, необходимо за обработка на поръчката ви и както е предвидено по закон.
  2.5 След като формата ви за поръчка бъде получена, ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД ще обработи поръчката ви.
  2.6 ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД си запазва правото да не обработва поръчки, когато те са непълни или неточни, или продуктите вече не са на разположение (в наличност). В горните случаи, ние ще ви информираме по електронна поща, че споразумението не е изпълнено и че  ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД не е извършил поръчката ви за покупка като посочи мотивите за това. Ако продуктите, показани на  valemcosmetics.com вече не са на разположение по време на последното ви посещение на сайта или след като ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД е получил вашия формуляр (заявка) за поръчка, ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД ще ви информира за липсата на поръчаните продукти в рамките на десет (10) дни, от деня в който ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД е получил поръчката ви.
  Ако формата (заявката) за поръчка е изпратена и цената е била платена за продукти, които вече не са на разположение,  ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД ще възстанови сумата, платена за тези продукти, без неоправдано забавяне, и споразумението между страните ще се счита за прекратено.
  2.7 С подаването на форма (заявка) за поръчка към ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД, вие безусловно приемате и се задължавате да спазвате разпоредбите на настоящите Общи условия за продажба с ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД. В случай, че не сте съгласни с някои от разпоредбите на настоящите Общи условия за продажба, моля, не изпращайте своя формуляр (заявка) за поръчка за закупуване на продукти на valemcosmetics.com.
  2.8 Веднъж след като споразумението е влязло в сила, Продавачът ще ви изпрати по електронна поща потвърждение за получаване на заявката за покупка. С подаването на формуляр за поръчка, Вие се съгласявате и приемате Общите условия на продажба, както и допълнителни условия, съдържащи се в valemcosmetics.com чрез връзки, включително на Условията за ползване, Декларация за поверителност и Политика на връщане.
  2.9 Бихме искали да ви напомним, че всички закупени продукти са предназначени за използване в държавата, от която са поръчани. Ако, обаче, сте решили да изнесете продуктите в друга страна, вие ще бъдете отговорни за спазването на закона за износ на страната, от която са закупени и закона за внос на страната, в която ги внасяте. ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД не носи отговорност за това.

 4. Гаранции на продуктите. Цени на продуктите
  3.1 На valemcosmetics.com, ние предлагаме за продажба луксозни и висококачествени продукти.
  3.2 Основните характеристики на продуктите са показани на valemcosmetics.com на всяка страница на продукта.
  3.3 Цените подлежат на промени. Проверете крайната цена на продажба, преди да изпратите съответния формуляр (заявка) за поръчка.
  3.4 Поръчки, направени на сайта от държави и адреси, до които  ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД не може да достави, ще бъдат анулирани автоматично.
  3.5 В съответствие със законите за защита на потребителите, вие ще бъдете отговорни за каквото и да е понижаване на стойността на продукти, закупени на valemcosmetics.com, което е резултат на всякакъв вид използване на същите продукти, различно от тяхното предназначение. Ето защо, в случай че решите да упражните правото си да върнете закупените продукти,  valemcosmetics.com има право да не приеме върнатите продукти или да не възстанови напълно, платените суми за закупените продукти, които са били променени от първоначалния им вид или са повредени.

 5. Плащания
  4.1 Плащането на стойността на продуктите и съответните разходи за транспорт и доставка, трябва да бъде направено с помощта на една от процедурите, посочени във формуляра за поръчка. При никакви обстоятелства няма да бъдете таксувани повече от стойността посочена от Продавача във връзка с предварително избрания от Вас начин на плащане.
  4.2 В случай на плащане с кредитна или дебитна карта, всички подробности (например, номер на карта или дата на валидност) ще бъдат изпратени по криптиран протокол към съответната банка, която предоставя дистанционни електронни платежни услуги, без трети лица да имат какъвто и да е достъп до тях. Тези детайли няма да бъдат използвани от ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД освен за извършване на процедурата, свързана с вашата покупка или издаване на възстановяване в случай на връщане на стоката, в съответствие с правата ви за връщане на продукт или докладване на случаи на измама от полицията.

 6. Кодове за отстъпка
  5.1 Кодовете за отстъпка са персонализирани кодове, които ви позволяват да се възползвате от отстъпки при покупки на valemcosmetics.com.
  5.2 Кодовете за отстъпка при никакви обстоятелства не могат да се обменят за пари;

 7. Право за връщане в съответствие със законите за защита на потребителите
  6.1 В съответствие със законите за защита на потребителите, може да върнете продукти закупени от valemcosmetics.com, без каквато и да е неустойка и без да посочвате причина, в срок от четиринадесет (14) дни от получаване на закупените продукти на valemcosmetics.com.
  6.2 След като веднъж сте упражнили правото си да се откажете от споразумението, трябва да върнете продуктите на Продавача, като ги изпратите по куриер в рамките на четиринадесет (14) дни, откакто сте информирали Продавача за решението си да се откажете от споразумението (покупката).

 8. Закон
  7.1 Настоящите Общи условия за продажба, се уреждат от българските закони.

 9. Изменения и актуализации
  Общите условия за продажба могат да бъдат изменяни, като това се дължи на нови закони и разпоредби или по други причини. Новите Общи условия за продажба следва да бъдат ефективни, считано от датата на публикуването им на valemcosmetics.com.

 

Право на връщане на закупените продукти

В съответствие със законa за защита на потребителите, може да се възползвате от правото си да върнете закупените продукти, без никакви санкции и без да е необходимо да изтъквате някаква причина. Нужно е само да информирате valemcosmetics.com в срок от четиринадесет (14) дни от датата, на която сте получили продукта.

Върнатите продукти трябва да бъдат изпратени обратно към  valemcosmetics.com в срок от седем (7) дни от датата на която сте информирали за решението си да върнете закупените продукти.

При определени обстоятелства, е възможно да се размени даден продукт с друг.

 1. Правила и условия за връщане в съответствие със законите за защита на потребителите
  Ако искате да откажете покупката на вашия продукт в съответствие с нашата политика и да ви възстановим сумата, за да ни помогнете да направим това възможно най-бързо, Ви молим да направите следното:

а. в рамките на четиринадесет (14) дни от датата на получаване на продуктите, моля да ни уведомите на нашия имейл адрес: office@valemcosmetics.com, че желаете да върнете закупения продукт.
б. уверете се, че сте се погрижили продуктите да не са били използвани, видоизменени или повредени;
в. продуктите трябва да бъдат върнати, пълни и неизползвани, в оригиналната им опаковка. Ако искате да върнете комплект, то той трябва да включва всички негови компоненти;

Ако сте изпълнили всички изисквания, посочени по-горе, valemcosmetics.com напълно ще възстанови сумата на върнатите продукти, закупени от вас.

Ще бъдете уведомени, ако върнатите продукти не могат да бъдат приети защото не отговарят на условията, посочени в точки б) и в) от предходния параграф. В този случай, можете да изберете продуктите да бъдат доставени до вас за ваша сметка. Ако откажете горепосочената доставка,  valemcosmetics.com си запазва правото да задържи продуктите и платената за покупката на продуктите сума.
Моля, имайте предвид, че всички мита, данъци и такси, които сте платили за доставката на закупените продукти (ако има такива) не се възстановяват.  Всички транспортни и други разходи по връщането на продуктите са изцяло за сметка на потребителя..  

 1. Възстановяване на суми и Процедури

 2. Не се възстановяват суми за продукти, върнати след 14-я ден от получаването им от потребителя, повредени, използвани продукти или такива с нарушена опаковка.

След като  valemcosmetics.com е получил върнатите продукти и провери, че те отговарят на всички изисквания, ще получите имейл, че върнатите продукти са били приети. Независимо от формата на плащане, която сте използвали (дебитната или кредитната карта, PayPal, наложен платеж), в съответствие със законите за защита на потребителите, процедурата по възстановяване ще започне в срок от четиринадесет (14) дни откакто  valemcosmetics.com е бил информиран за решението ви да упражните правото си за връщане на закупените продукти, получил е върнатите продукти и е проверил, че върнатата стока отговаря на посочените по-горе условия.

Срокът за възстановяване на сумата, която сте платили за закупуване на върнатите продукти зависи от формата на плащане, която сте използвали:
– Покупка с кредитна / дебитна карта: времето за възстановяване ще зависи и от политиката на компанията издала картата;
– Плащане чрез PayPal: възстановяванията ще бъдат кредитирани по вашата PayPal сметка и ще бъдат видими веднага. Действителното възстановяване на сумата по кредитната карта, свързана с вашата PayPal сметка зависи от компанията, която е издала картата.

– Покупки с наложен платеж - ЦЕНТЪР ЗА БИОЛОГИЧНО - АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ЕООД се задължава да възстанови заплатената цена по банков път, в срок от 30(тридесет) календарни дни от връщането на стоката. Сумата за доставка не се възстановява.

Надзорни органи:

1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. „Иван Евстатиев Гешов” № 15,

тел.: +3592 940 20 46 факс: +3592 940 36 40

Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6

тел.: +3592 980 2524   факс: +3592 988 4218

Гореща линия: 0700 111 22

Уеб сайт: www.kzp.bg

3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: 1000 гр.София, бул. „Витоша” №18

Телефон: +3592 935 61 13

Факс: +3592 980 73 15

Уеб сайт: www.cpc.bg

ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ
bottom of page